Co Vy na to, Alexandře Sergejeviči? aneb Jaká byla cesta na východ?

„Co vy na to, Alexandře Sergejeviči?“ - to je projekt, se kterým v neděli 15. září ve 4 hodiny 30 minut naše čtrnáctičlenná skupina vyrazila na dalekou sedmidenní výpravu přes polovinu Evropy. Do Ruska!

Úvodní cesta vlakem Blansko – Praha, proběhla bez sebemenších komplikací, dokonce si mnozí z nás stihli i zdřímnout. Samotnou cestu na letiště v Praze nám poněkud znepříjemnil přeplněný autobus. Na letišti jsme potom už bez problémů odevzdali zavazadla, vzali palubní lístky, prošli těch několik málo kontrol a po závěrečné kontrole příručních zavazadel nastoupili do letadla. Po vzlétnutí, které bylo opožděno o několik desítek minut, jež jsme zábavně strávili na runwayi v koloně letadel, už nám zbylo jen kochat se pohledy z obrovského okřídleného stroje.

A tak jak jsme v Čechách vzlétli k obloze se zářícím sluncem, tak nás v Petrohradě zastihl silný déšť a vítr. „Nevadí, ono se to určitě zlepší.“ No… Nestalo se. Snad kromě dvou posledních dní, což nám ale nebránilo si výlet náramně užít a navštívit nespočet známých i méně známých míst.

A kde všude jsme byli? Co jsme jedli a chutnalo nám to vůbec? Jak nás přivítaly ruské rodiny a ostatní žáci v Siverském? Co nás zarazilo a čím jsme naopak byli příjemně překvapeni? 

To všechno a ještě mnohem víc, včetně poutavých videozáznamů a fotografií, se můžete dozvědět na prezentaci našeho projektu ve čtvrtek 14. listopadu 2019 v 17:00 v Městské knihovně Blansko. Veřejná generální zkouška proběhne ve stejný den dopoledne ve školní jídelně za účasti všech našich ruštinářů.

Budeme se těšit!

Za všechny zúčastněné cestovatele
Aneta Schiffnederová, oktáva A

 

Malá fotoochutnávka smiley

 

Publikováno: 4.října 2019, Ivana Jakubcová
  Po 29. 4. 1. náhradní termín přijímacích zkoušek
  Út 30. 4. 2. náhradní termín přijímacích zkoušek

  Út 30. 4.

Rodičovské sdružení

 

Kontakt

Gymnázium Blansko,
příspěvková organizace
Seifertova 13
678 01 Blansko

Tel.: 516 418 632
Fax: 516 418 632
E-mail: reditel@gymbk.cz
zobrazit na mapě

Banner EU
Copyright 2012 Gymnázium Blansko  |   Podmínky ochrany osobních údajů
Používáním těchto stránek vyjadřujete souhlas se zpracováním cookies