Zahraniční zájezd do Velké Británie

Nedávno jsme se vrátili z týdenního pobytu ve Velké Británii, který připravila naše škola ve spolupráci s cestovní agenturou Barbory Dokoupilové.

Zájezd se uskutečnil ve dnech 8. - 13. září 2019 a měl takřka tradiční program. Výhodou bylo, že jsme obsadili sami autobus, který nás dopravil až na místo určení. Míjeli jsme české a německé benzinky, pasová kontrola ve francouzském Calais proběhla bez problémů a my se nalodili na trajekt. Romantika se nekonala, protože bylo po páté hodině ranní a z paluby byla vidět jen tmavá noc a blikající světýlka francouzského pobřeží. Přetočili jsme si hodinky a už jsme byli v Doveru. Vítaly nás bílé skály a přeplněná dálnice směřující k Londýnu.  Nevyspalí jsme se vypotáceli z autobusu, dobrá nálada nám nechyběla. V touze poznat různé dopravní prostředky 8 milionové metropole jsme vystřídali lanovku, metro, doubledecker, nadzemku i loď. Na svých dvou návštěvách Londýna jsme zhlédli Tower, projeli se na Londýnském oku, prošli Trafalgar Sguare a Piccadilly Circus, vzhlíželi jsme k mrakodrapům, kostelům a budovám různých tvarů.

Naše výprava nebyla jen poznávací. Ubytováni v rodinách v lázeňském městečku Worthing jsme nakoukli do anglických domovů a ochutnali něco anglických pokrmů. Dopoledne jsme trávili v jazykové škole St. George´s School of English, odpoledne jsme pokračovali v poznávání sussexského pobřeží. Uchvátil nás pohled na útesy Seven Sisters, Královský palác v Brightonu nebo námořní muzeum v Portsmouth.

A jak se nám ta Británie po několikadenní návštěvě vlastně vyjevila?  Je to země s malebnou venkovskou krajinou, se stády pasoucích se ovcí a krav, hnědobílými domky a sametovými trávníky, živými ploty a kamennými zídkami, je to země vstřícných lidí, uklizených ulic a čistých toalet.

Děkujeme všem, kteří nám umožnili poznat tak úžasnou krajinu a kulturu, a to zejména vedení školy, našim učitelům a rodičům.

Mgr. Lenka Suchá

 

 

 

Publikováno: 25.září 2019, Miroslava Komárková
  Po 29. 4. 1. náhradní termín přijímacích zkoušek
  Út 30. 4. 2. náhradní termín přijímacích zkoušek

  Út 30. 4.

Rodičovské sdružení

 

Kontakt

Gymnázium Blansko,
příspěvková organizace
Seifertova 13
678 01 Blansko

Tel.: 516 418 632
Fax: 516 418 632
E-mail: reditel@gymbk.cz
zobrazit na mapě

Banner EU
Copyright 2012 Gymnázium Blansko  |   Podmínky ochrany osobních údajů
Používáním těchto stránek vyjadřujete souhlas se zpracováním cookies