Volejbalové stříbro pro gymnázium Blansko

Náš poměrně mladý a méně zkušený tým odjížděl na turnaj do Letovic s velkým cílem, postoupit do finále a v něm se pokusit o co nejlepší výsledek. Sebevědomí hráčů se opíralo o poměrně dobrou přípravu na turnaj, kdy se hráči scházeli každé pondělní ráno před vyučováním v tělocvičně na tréninku. V průběhu přípravy se sice zranil Vojtěch Nejezchleb a do karantény musel David Bělík (vypadalo to na hráčský problém), ale vzhledem k možnosti doplnit soupisku i o 1 dívku jsme nominovali Theu Holubovou, která se stala nahrávačskou oporou týmu a důležitým článkem základní sestavy.

Turnaje se účastnilo celkem 7 družstev, náš tým si vylosoval 4člennou skupinu A, kde se hrálo systémem každý s každým na 2 vítězné sety do 25 bodů. Ve skupině B byly jen 3 týmy, tudíž postupující do dalších bojů byli více odpočatí. Naši volejbalisté si ve svojí skupině bravurně poradili se všemi soupeři. Postupně 2 : 0 na sety porazili - Gymnázium Boskovice - OA a SZdŠ Blansko - SOŠ a SOU A.Citroëna Boskovice. V semifinále nás čekal druhý z B skupiny. Tím se stala domácí MSŠ Letovice, která byla velmi nepříjemným soupeřem, ale i s nimi si naši poradili a zvítězili 2 : 0. Ve finále nás potkal soupeř nejtěžší, a to SPŠ Jedovnice, která si poradila v semifinále s Gymnáziem Boskovice také 2 : 0. Jedovnický tým, který měl ve svém středu jednoho hráče z juniorské ligy, byl již pro nás nepřekonatelným soupeřem a po těsných prohrách jsme nakonec prohráli celkově 2 : 0 na sety. 

Druhé místo považujeme za velký úspěch. Vzhledem k tomu, že se stejným týmem - a ještě možná herně vyzrálejším - můžeme počítat i příští rok, máme teoretickou šanci svůj úspěch minimálně obhájit. Ale jak znám mentalitu hráčů, tak je mi jasné, že příští rok nebudou brát nic jiného než prvenství.

 

                                                                                                                         

stříbrný volejbalový tým gymnázia Blansko


první řada zleva: Tomáš Kala, David Zukal, Tomáš Pernica, Matyáš Vítek, Lukáš Pazour, Mirek Kunčar

druhá řada zleva: Daniel Veselý, Thea Holubová, Nikita Tsekhonya

Publikováno: 11.listopadu 2021, Petr Rychnovský
  Po 29. 4. 1. náhradní termín přijímacích zkoušek
  Út 30. 4. 2. náhradní termín přijímacích zkoušek

  Út 30. 4.

Rodičovské sdružení

 

Kontakt

Gymnázium Blansko,
příspěvková organizace
Seifertova 13
678 01 Blansko

Tel.: 516 418 632
Fax: 516 418 632
E-mail: reditel@gymbk.cz
zobrazit na mapě

Banner EU
Copyright 2012 Gymnázium Blansko  |   Podmínky ochrany osobních údajů
Používáním těchto stránek vyjadřujete souhlas se zpracováním cookies