Vánoční punč chutná nejlépe ve Vídni

O tom, že vánoční punč nejlépe chutná ve Vídni, se přesvědčili v pátek 22. listopadu studenti naší školy. První zastávkou na cestě za předvánočními zážitky byl nejslavnější vídeňský palác, Schönbrunn. Tam dostali žáci hodinové osobní volno, během kterého si mohli projít rozsáhlé zahrady s velkým množstvím soch, stromů a okrasných keřů. Pokud se rozhodli vyjít až na Glorietu tyčící se nad zámkem, naskytl se jim krásný výhled na rakouské hlavní město.

Naše další kroky směřovaly do samotného centra Vídně. Vystoupili jsme u Přírodovědeckého a Uměleckohistorického muzea, mezi těmito nádhernými budovami se na volné ploše kolem památníku Marie Terezie rozkládalo asi 70 stánků se suvenýry, tradičními rakouskými pochutinami a teplými nápoji. Zde jsme se rozdělili na dvě skupiny. Jedna se rozhodla projít si centrum Vídně s odborným výkladem pana průvodce, druhá šla poznávat město na vlastní pěst. Aby byl náš výlet dokonalý, museli jsme ochutnat tradiční Wiener Schnitzel (řízek z telecího masa v trojobalu, vyklepaný přes celý talíř a podávaný s bramborovým salátem) a nezbytný horký Kinderpunsch. Po prohlídce památek a nákupech suvenýrů jsme si mohli naplno užívat atmosféru vánočních trhů. Ve stáncích jsme ochutnali cukroví, různé druhy masa a teplé nápoje.
V 17 hodin jsme pak vyrazili s plnými bříšky zpět do Blanska.
Výlet se nám líbil a byli jsme spokojení.

Už se těšíme na příští rok.

 

                                                              Patrik, Tomáš, Štěpán, David, Jakub a Daniel ze Sexty A

 

 

 

 

Publikováno: 12.prosince 2019, Jana Žilková
  Po 29. 4. 1. náhradní termín přijímacích zkoušek
  Út 30. 4. 2. náhradní termín přijímacích zkoušek

  Út 30. 4.

Rodičovské sdružení

 

Kontakt

Gymnázium Blansko,
příspěvková organizace
Seifertova 13
678 01 Blansko

Tel.: 516 418 632
Fax: 516 418 632
E-mail: reditel@gymbk.cz
zobrazit na mapě

Banner EU
Copyright 2012 Gymnázium Blansko  |   Podmínky ochrany osobních údajů
Používáním těchto stránek vyjadřujete souhlas se zpracováním cookies