Tauplitz 2018/19 - Lyžařský výcvikový kurz

V Blansku na nás čekal dvoupatrový autobus firmy Lechner.cz, který nám nabídl cestovní komfort. Cesta byla sice zdlouhavá, nicméně stála za to, protože jsme se aspoň seznámili s ostatními žáky z jiných tříd, kteří jeli s námi.

Do lyžařského areálu Tauplitz jsme dorazili v 8 hodin ráno, rovnou se převlékli do lyžařského a hurá na lyže a snowboardy. V neděli bylo opravdu nádherně, což se později projevilo na obličeji mnohých z nás, ať už spálením či nějakým tím oparem ze sluníčka. Rozdělení do skupin proběhlo velice rychle a záhy jsme mohli polykat první kilometry ze zdejších 43 km sjezdovek.

Po lyžování jsme se ubytovali na pokojích a šli na večeři. K trávení volného času slouží na chatě herna, kde se kluci i některé dívky nemohli odtrhnout od stolního tenisu, kulečníku či stolního fotbálku a hokeje. Většinu volna jsme však strávili na pokojích. 

Další dny nám nabídly snad všechny možné druhy počasí a sněhu – prašan, muldy, mlhu, vítr a velkou zimu, ale i přes tyto rozmary počasí byly sjezdovky krásně upravené.

Každý den ráno pro nás byla připravena skvělá snídaně a v devět hodin jsme měli být připraveni před chatou na dopolední lyžování. Poté proběhl oběd v podobě polévky s pečivem a šlo se opět na svah. Když jsme se vrátili na chatu, probíhaly "závody" o sprchu. Takto pokračoval cely týden, a když se pobyt chýlil ke konci, nikomu se nechtělo domů.

Bohužel nakonec jsme si museli ráno sbalit věci, ale aspoň jsme si mohli ještě naposledy zalyžovat. Cesta zpět byla ještě zábavnější, nejen protože jsme nebyli tak unavení, ale i proto, že jsme se navzájem více znali a zastavovali v McDonaldu. Mnozí z nás si zde užili zábavu na dětském hřišti a byli i tací, kteří sledovali napjaté hokejové utkání mezi Olomoucí a Plzní.

Jsme moc rádi, že jsme mohli strávit čas na takovém malebném místě, jako je Haus Alpin, a zalyžovat si na vždy upravených sjezdovkách s výhledem na místní Alpy. Za takto skvělý zážitek vděčíme našim učitelům, kteří to s námi neměli jednoduché, panu řidiči, lékaři a vlastně všem, kteří se podíleli na organizaci kurzu.

 

Míša Skoumalová a Jana Odehnalová – kvinta A

redakční úprava Mgr. Pavla Podloučková

 

 

 

Publikováno: 28.dubna 2019, Petr Rychnovský
  Po 29. 4. 1. náhradní termín přijímacích zkoušek
  Út 30. 4. 2. náhradní termín přijímacích zkoušek

  Út 30. 4.

Rodičovské sdružení

 

Kontakt

Gymnázium Blansko,
příspěvková organizace
Seifertova 13
678 01 Blansko

Tel.: 516 418 632
Fax: 516 418 632
E-mail: reditel@gymbk.cz
zobrazit na mapě

Banner EU
Copyright 2012 Gymnázium Blansko  |   Podmínky ochrany osobních údajů
Používáním těchto stránek vyjadřujete souhlas se zpracováním cookies