Strážci krasu

Na začátku května se naši sekundáni vydali na třídenní pobyt na Rychtu do Krásenska, aby se dočasně stali „zaměstnanci“ CHKO Moravský kras. V rámci přírodovědného programu Strážci krasu poznávali živou a neživou přírodu krasové krajiny, kterou mají jen kousek od domova.

Celým programem nás provázely zkušené lektorky Malví a Jana, které zábavně a přesto poučně seznámily studenty s geologickým vývojem a geomorfologickými útvary krasu. Součástí programu byla také návštěva jeskyně Balcarka a několika menších přístupných jeskyní, ve kterých jsme museli hůře přístupná místa prolézat i po kolenou. Velmi vhod nám přišlo vybavení helmami a čelovkami, protože jsme se pohybovali v naprosté tmě.
 

více fotografií...


 

Na řadu přišlo také poznávání rostlin a živočichů na Vilémovické stepi. Při lovení různých bezobratlých živočichů jsme nečekaně důkladně prověřili i naši fyzickou kondici, neboť motýli se ukázali jako velmi rychlí letci smiley. A protože nám organizátorky zajistili také možnost pohybovat se mezi jednotlivými lokalitami na kolech, zvládli jsme prozkoumat rozsáhlejší část Moravského krasu.

Nové poznatky a zkušenosti nám připomněly, že žijeme v blízkosti hodnotného a vzácného území, a že stojí za to tuto krajinnou oblast chránit!

                                                                                                                                                            Mgr. Zuzana Lukášová

 

Publikováno: 29.června 2022, Zuzana Lukášová
  Po 29. 4. 1. náhradní termín přijímacích zkoušek
  Út 30. 4. 2. náhradní termín přijímacích zkoušek

  Út 30. 4.

Rodičovské sdružení

 

Kontakt

Gymnázium Blansko,
příspěvková organizace
Seifertova 13
678 01 Blansko

Tel.: 516 418 632
Fax: 516 418 632
E-mail: reditel@gymbk.cz
zobrazit na mapě

Banner EU
Copyright 2012 Gymnázium Blansko  |   Podmínky ochrany osobních údajů
Používáním těchto stránek vyjadřujete souhlas se zpracováním cookies