Slavíme postup do Grandfinále pIšQworek

V pondělí 28. listopadu se na krajském turnaji pIšQworek v Brně střetlo 24 nejlepších týmů z celého kraje. Zahrály si o poháry a postup do Grandfinále, kam měla postoupit čtveřice nejlepších týmů. Mezi účastníky byl i tým našich kvartánů s názvem 1+1=3 ve složení Denis Ellinger, Bruno Klimeš a Jonáš Krechler.

Turnaj se konal na Gymnáziu na třídě Kapitána Jaroše v Brně a po úvodní prezentaci - představení partnerů a vysvětlení pravidel - se začalo hrát Švýcarským systémem na osm kol. Po pěti hodinách byli známí vítězové a postupující.

Po úvodní porážce a remíze se kluci začali zlepšovat a po každém kole postupně stoupali tabulkou. Před posledním kolem byli na 7. místě s minimální ztrátou na 4. postupové místo. Soupeřem jim v 8. kole bylo družstvo z Gymnázia Matyáše Lercha v Brně, které aktuálně okupovalo právě 4. pozici. Hoši se namotivovali a po drtivé výhře 12:0 poskočili až na konečné 4. postupové místo.

Ve velkém Grandfinále kategorie ZŠ, které proběhne ve čtvrtek 8. prosince 2022 na Fakultě sociálních studií MU, se utkají s nejlepšími týmy z celé České republiky a Slovenska a pokusí se navázat na legendární tým našeho gymnázia DEFO, který v Grandfinále v roce 2014 obsadil celkové 3. místo.

Gratulujeme a držíme pěsti!

Ivo Grim

 

Publikováno: 2.prosince 2022, Ivo Grim
  St 17. 4. Přijímací zkoušky 8leté studium - 2. termín
  St 17. 4. TA, KA, QA - ředitelské volno

  Po 29. 4.

1. náhradní termín přijímacích zkoušek

 

Kontakt

Gymnázium Blansko,
příspěvková organizace
Seifertova 13
678 01 Blansko

Tel.: 516 418 632
Fax: 516 418 632
E-mail: reditel@gymbk.cz
zobrazit na mapě

Banner EU
Copyright 2012 Gymnázium Blansko  |   Podmínky ochrany osobních údajů
Používáním těchto stránek vyjadřujete souhlas se zpracováním cookies