Seznamovací pobyt primy 2020

Naši noví primáni vyrazili hned druhý den nového školního roku do Hodonína u Kunštátu na seznamovací pobyt. Kromě pohodlného ubytování a výborné stravy jsme objednali i krásné počasí, takže jsme pro naše aktivity mohli využít jak vnitřní prostory, tak i okolní přírodu a místní hřiště. Během tří dnů jsme měli spoustu příležitostí poznat se všichni navzájem. Děti si našly nové kamarády a třídní učitelka primy paní Sedláková už bezpečně ví, který Štěpán je který a rozezná všechny Zuzanky smiley

Po návratu do školy se naši noví primáni setkali se svými patrony z kvarty. Každý má teď ve škole i staršího kamaráda v roli pomocníka, průvodce a rádce.

Mgr. Štěpánka Petříková

 

 

Ve dnech 2. - 4. září jsme byli my, primáni, na seznamovacím pobytu v Hodoníně u Kunštátu. Konkrétně v hotelu Zámeček, kde byli v předešlých letech i primáni z předchozích ročníků.

První den jsme se ještě před ubytováním zastavili v Rudce. Tam jsme navštívili jeskyni Blanických rytířů. Ty do uměle vyhloubené jeskyně z pískovce vytesal Stanislav Rolínek. Vytvořil také sochu T. G. Masaryka, ze kterého zbyly jen boty. Od Masaryka jsme se přesunuli do Zahrady smyslů. Potom jsme se jeli ubytovat. Když jsme se konečně zabydleli, začali jsme se seznamovat.

Druhý den jsme měli báječnou snídani - švédský stůl. Dopoledne jsme hráli seznamovací hry v malém lesíku poblíž. Odpoledne jsme vyrazili na cestu k pomníku Žalov, při které jsme se trošku ztratili. Nakonec jsme cestu přece jen našli. Mezi tím jsme hráli další hru “rande“. Večer pro nás paní učitelky nachystaly další program, měli jsme hledat zločince poschovávané po areálu. Když jsme je všechny našli, mohli jsme klidně přejít na stezku odvahy. Na stezce nás strašily paní učitelky.

Poslední den jsme se po snídani sbalili, paní učitelky nám rozdaly diplomy a odměny. Dopoledne uteklo jak voda a my už jsme autobusem jeli zpátky do Blanska.

Tereza Peterková

 

 

 

 

 

 

 

 

Publikováno: 29.září 2020, F. Plaček
  Čt 28. 3. Zelený čtvrtek (Velikonoční prázdniny)
  Pá 29. 3. Velký pátek (Státní svátek)

  Po 1. 4.

Velikonoční pondělí (Státní svátek)

 

Kontakt

Gymnázium Blansko,
příspěvková organizace
Seifertova 13
678 01 Blansko

Tel.: 516 418 632
Fax: 516 418 632
E-mail: reditel@gymbk.cz
zobrazit na mapě

Banner EU
Copyright 2012 Gymnázium Blansko  |   Podmínky ochrany osobních údajů
Používáním těchto stránek vyjadřujete souhlas se zpracováním cookies