Recitační soutěž

V pondělí 3. února 2020 jsme v naší škole uspořádali recitační soutěž. Jako každý rok se žáci připravovali do tří kategorií podle věku: prima + sekunda, tercie + kvarta a vyšší gymnázium. Letos se přidala i kategorie nová, a to dramatické scénky.

Na pomyslném jevišti vystoupilo 36 účastníků. V přednesu soutěžili jednotlivci i vícečlenné skupiny. Zazněly známé verše Erbenovy, Puškinovy nebo Wolkerovy, nová byla pro posluchače cimrmanovská báseň nebo báseň Radka Malého. Překvapením bylo předvedení skladby Miloslava Bureše Otvírání studánek.

V jednotlivých kategoriích nebyla udělena všechna místa, každopádně první kategorii ovládly studentky sekundy, a to na 1. místě Kristýna Klopcová. O 2. místo se podělily Jana Suchá a Anna Kratochvílová. V druhé kategorii zazářila kvartánka Magdaléna Musilová. Následovala ji Anna Králová z téže třídy. Ve třetí kategorii bylo uděleno 2. místo Julii Kostovové a 3. místo Jakubu Vizinovi. Nejvíce nás pobavily dramatické výstupy. Moderní Pohádka o perníkové chaloupce odhalila herecké zkušenosti studentek sekundy. O tom, že peníze znamenají štěstí, nás přesvědčila Anežka Fedrová se svými herci z primy a Pohádku o Dvanáctkovi předvedla další primánská skupina.

Letošní školní kolo považujeme za vydařené a těšíme se na přehlídku v Městské knihovně Blansko.

Soutěž připravily Mgr. Miroslava Komárková a Mgr. Lenka Suchá.

 

Publikováno: 5.února 2020, Jana Doskočilová
  Čt 28. 3. Zelený čtvrtek (Velikonoční prázdniny)
  Pá 29. 3. Velký pátek (Státní svátek)

  Po 1. 4.

Velikonoční pondělí (Státní svátek)

 

Kontakt

Gymnázium Blansko,
příspěvková organizace
Seifertova 13
678 01 Blansko

Tel.: 516 418 632
Fax: 516 418 632
E-mail: reditel@gymbk.cz
zobrazit na mapě

Banner EU
Copyright 2012 Gymnázium Blansko  |   Podmínky ochrany osobních údajů
Používáním těchto stránek vyjadřujete souhlas se zpracováním cookies