Prváci se stihli seznámit

Letos se sice naše seznamovací pobyty uskutečnily za zpřísněných hygienických opatření, 1.A i 1.B musely mít pobyt oddělený v různých termínech, ale podařilo se vytvořit prostor pro jednotlivé kolektivy tříd k vytvoření atmosféry vhodné pro vzájemné sdílení, poznávání a společné zážitky. Jak se jim to podařilo, se dozvíte v reportáži Kateřiny Bártové z 1.A a Evy Václavkové z 1.B. 
 
Seznamovací pobyt 1.A
Na druhý týden začátku školního roku jsme měli naplánovaný adaptační pobyt. Ráno jsme se sešli před kinem v Blansku. Nastoupili jsme do autobusu a vyrazili. Když jsme dorazili na místo, byli jsme rozděleni do pokojů. Potom, co jsme se vybalili, tak jsme šli hrát seznamovací hry. V první hře jsme byli ve dvojicích a měli svázanou nohu se svým spoluhráčem. Náš úkol byl co nejrychleji vyplnit úkoly na papíře. Ze začátku to bylo těžké, ale nakonec jsme to všichni zvládli. Dále následovala hra na rande. V této hře jsme šli na procházku a poznávali naše spolužáky a našeho pana učitele. Nejzajímavější hra a taky nejtěžší byla hra na dekách. Byli jsme rozděleni na dvě skupiny. Hra spočívala v tom, že jsme museli všichni stát na rozložené dece a bez toho, abychom odešli z deky, jsme museli vymyslet způsob, jak deku obrátit. Bylo to těžké, ale zábavné. První den jsme zakončili výbornou večeří.
Další ráno jsme vstali a šli se nasnídat. Dopoledne jsme hráli hru pevnost Boyard, která byla hodně fyzicky náročná. Rozdělili jsme se do skupin. Každá skupina si měla vymyslet nějakou aktivitu, kterou potom budou plnit ostatní skupiny. Naše skupina vymyslela aktivitu letadýlko. Jelikož některé skupiny vymyslely aktivity poněkud těžší, naučili jsme se spolupracovat a věřit si. Tato hra všechny moc bavila. Odpoledne nás čekala hra bodyzorbing! Při této hře se naše třída opravdu sblížila. Šlo o to, že jsme měli devět koulí a museli jsme na ně celá třída vylézt. To nebylo tak těžké. Těžké bylo až to, že nám organizátor řekl, že země je láva a od té chvíle se jí nesmíme dotknout, jinak končíme. Organizátor začal postupně oddělávat koule z různých stran. Bylo to opravdu dlouhé a náročné. Nakonec jsme to ale zvládli. Večer nás čekala aktivita divadlo. Jako obvykle jsme utvořili skupiny. Každá skupina dostala určité téma, na které si měla vymyslet a natrénovat scénku. Všichni byli úžasní a nebáli se do toho jít naplno. Díky naší snaze nám byla prodloužena večerka. Bylo to opravdu zábavné.
Poslední den ráno jsme hráli hry důvěry. Byla jsem mile překvapena, že i náš pan učitel nám věřil a zkusil si pád důvěry. Byl to adrenalin a hlavně zábava. Po poslední hře jsme si udělali fotku, nasedli jsme do autobusu a vydali se zpátky domů.
Adaptační pobyt se nám vydařil. Věřím, že si společné čtyři roky užijeme. Jsem ráda za svoji úžasnou třídu a báječného třídního učitele.
                                                                                                                                                               Kateřina Bártová, 1.A
 
 
 
 
 
Seznamovací pobyt 1.B
Od pondělí 7. září do středy 9. září se naše třída 1.B zúčastnila seznamovacího pobytu v Hodoníně u Kunštátu. Ráno jsme nasedli na autobus a po chvíli cesty jsme dorazili do hotelu Zámeček, kde jsme se poté ubytovali.
Krátce poté začal program a s ním spojené hry. Nejprve se vyhlásila celopobytová hra na Tajného anděla. Každý z nás si vylosoval jednoho ze spolužáků, pro kterého následně po celou dobu pobytu dělal dobré skutky. Pak už mohly začít další hry. Hned při té první jsme se rozdělili do dvojic, svázali nám jednu nohu dohromady a měli jsme za úkol zjišťovat různé informace o hotelu, například kolik má oken nebo jaký obraz visí na stěně v jídelně. Ze začátku bylo těžké najít ten správný rytmus chůze, ale zanedlouho už jsme hravě počítali všechny schody v hotelu.
Dále pokračovaly další hry, jako například kvíz, kde jsme se dozvěděli více o svých učitelích a "rande", při kterém jsme si nejprve domluvili schůzky se svými spolužáky a pak jsme vyrazili na procházku, při které jsme se toho o sobě navzájem dozvěděli víc, než za celý dosavadní týden strávený ve školních lavicích.
Avšak nejzajímavější část programu nás čekala až druhý den. Nejprve jsme se vydali do nedalekého lesa, kde jsme se měli poprat se složitým úkolem dostat celou třídu přes lano dost vysoko přivázané mezi dvěma stromy. Nakonec jsme jej úspěšně vyřešili a pak i s naším třídním učitelem udělali společnou fotku.
Odpoledne jsme se přesunuli na fotbalové hřiště kousek od hotelu, kde už na nás čekal instruktor s bodyzorbingovými koulemi. Hráli jsme s nimi různé hry, nejzábavnější byla ta, kdy jsme na pár z nich všichni vylezli a měli jsme se na nich udržet i přesto, že nám postupně odebírali jednu za druhou. Při téhle aktivitě se ukázalo, kteří z nás umí dobře vést a organizovat kolektiv, což se nám příští týden hodilo při volbě starostky třídy.
Jsem ráda, že jsem se tohoto pobytu zúčastnila, poznala jsem tak lépe své spolužáky a učitele a věřím, že mi s nimi bude i po další čtyři roky fajn.
                                                                                                                                                                 Eva Václavková, 1.B
 
 
 
 
 
 
 
 
Publikováno: 1.října 2020, Dana Dražilová Fialová
  Po 29. 4. 1. náhradní termín přijímacích zkoušek
  Út 30. 4. 2. náhradní termín přijímacích zkoušek

  Út 30. 4.

Rodičovské sdružení

 

Kontakt

Gymnázium Blansko,
příspěvková organizace
Seifertova 13
678 01 Blansko

Tel.: 516 418 632
Fax: 516 418 632
E-mail: reditel@gymbk.cz
zobrazit na mapě

Banner EU
Copyright 2012 Gymnázium Blansko  |   Podmínky ochrany osobních údajů
Používáním těchto stránek vyjadřujete souhlas se zpracováním cookies