Není green jako green

Na konci května se studenti ekologie 2. ročníku vypravili na terénní exkurzi na Rychtu v Krásensku. Programem nás provázely lektorky z Lipky Jana a Pavla, které studentům hned na začátku položily otázku: „Luxusní golfové hřiště, nebo zdánlivě nevýznamný rybníček v polích?“ Aby se naši studenti mohli rozhodnout, kterou variantu podpoří, museli nejdříve získat potřebné informace.
 

více fotografií...


Studenti byli rozděleni do několika skupin, kdy každá skupinka měla své botaniky a zoology. Zoologové si nazuli vysoké gumáky, tzv. „broďáky“, a statečně se brodili rybníčkem. Lovili a určovali řadu vodních živočichů a také zkoumali vodu s využitím kolorimetrických chemických testů a dalších měřících přístrojů, aby zjistili nejen její kvalitu, ale i míru znečištění. Botanici prováděli průzkum na břehu kolem celého rybníčku a zmapovali druhy zde rostoucích bylin a dřevin. Získané podklady studenti společně zpracovávali a rozhodli se pro nejlepší řešení rozvoje dané lokality.

Většina skupinek nakonec došla k závěru vybudovat golfové hřiště s tím, že rybníček bude v krajině zachován jako významný krajinný prvek s částečně upraveným břehem. smiley

Mgr. Zuzana Lukášová

Publikováno: 29.června 2022, Zuzana Lukášová
  St 17. 4. Přijímací zkoušky 8leté studium - 2. termín
  St 17. 4. TA, KA, QA - ředitelské volno

  Po 29. 4.

1. náhradní termín přijímacích zkoušek

 

Kontakt

Gymnázium Blansko,
příspěvková organizace
Seifertova 13
678 01 Blansko

Tel.: 516 418 632
Fax: 516 418 632
E-mail: reditel@gymbk.cz
zobrazit na mapě

Banner EU
Copyright 2012 Gymnázium Blansko  |   Podmínky ochrany osobních údajů
Používáním těchto stránek vyjadřujete souhlas se zpracováním cookies