Na nás nemá doba Koronová

Jsme v izolaci svých domovů a mnohé soutěže se díky tomu ruší. Týmovou matematickou soutěž MaSo organizují studenti a přátelé Matematicko-fyzikální fakulty UK ve spolupráci s korespondenčním seminářem Pikomat již čtrnáct let souběžně na několika místech republiky. Letos dokázali zorganizovat soutěž online formou.

Ačkoliv je MaSo náročná soutěž, je velmi oblíbená a do letošního roku bylo velmi obtížné získat registraci k účasti pro omezený počet soutěžících týmů. Letos se mohlo přihlásit neomezené množství týmů a možnosti využilo 386 tříčlenných družstev z celé republiky i ze Slovenska.

Z naší školy se přes internet domluvily, registrovaly a soutěžily dva týmy šikovných a aktivních žáků. Pomocí Office 365 jsme vytvořili týmy, díky kterým byli členové družstva ve spojení a dne 12. listopadu celé dopoledne řešili matematické příklady, díky kterým získali cenné body, s nimiž obchodovali ve strategické hře.

Tým děvčat z kvarty Tereza Zelinková, Aneta Kolářová a Barbora Pakostová si pro soutěž MaSo vybral příhodný název Řízci na chlebu s okurkou a hořčicí a vybojoval v obrovské konkurenci 106. místo.

Tým hochů Denis Ellinger ze sekundy a Vítek Novotný a Matěj Křivánek z tercie Krtečci se probojoval dokonce na cenné 70. místo.

Oběma týmům gratulujeme, oceňujeme jejich aktivitu v izolované době a děkujeme za příkladnou reprezentaci školy.

Do seznamu všech soutěžících a jejich umístění v obou částech soutěže je možné nahlédnout na stránkách MaSa https://maso.mff.cuni.cz/2020_podzim/

 

 

 

 

Publikováno: 21.listopadu 2020, F. Plaček
  Po 29. 4. 1. náhradní termín přijímacích zkoušek
  Út 30. 4. 2. náhradní termín přijímacích zkoušek

  Út 30. 4.

Rodičovské sdružení

 

Kontakt

Gymnázium Blansko,
příspěvková organizace
Seifertova 13
678 01 Blansko

Tel.: 516 418 632
Fax: 516 418 632
E-mail: reditel@gymbk.cz
zobrazit na mapě

Banner EU
Copyright 2012 Gymnázium Blansko  |   Podmínky ochrany osobních údajů
Používáním těchto stránek vyjadřujete souhlas se zpracováním cookies