Hřebečské důlní stezky - první bronzová expedice DofE

Začala naše první ostrá DofE expedice!

Velkou výzvu naší bronzové úrovně jsme se vydali splnit celkem čtyři: Adam, Adéla, Petra a Magdaléna. Nasedli jsme na vlak a vyrazili společně směr Česká Třebová a Mladějov na Moravě. Ve vlaku probíhalo poslední plánování detailů trasy, diskuze o místě na přespání a dalších nezbytnostech. Za cíl jsme si zvolili najít a zmapovat tři cache (kešky), které měly být cestou, několik štol po trase Hřebečské důlní stezky, zvládnout základy táboření, přespat v lese a ujít 30 km v krásné přírodě s batohem na zádech.
 

 

První den jsme ušli necelých 10 kilometrů, po cestě jsme navštívili rozhlednu Strážný vrch a našli kešku. Před setměním jsme odrazili na rozcestí, odkud vedly čtyři cesty. Ta naše byla sice nejmíň schůdná, ale cíl prvního dne - štola Josefka - se blížil, a tak jsme neohroženě pokračovali. Bahno po cestě bylo ale předzvěstí vlhka u štoly a my jsme záhy zjistili, že místo na spaní budeme muset jít hledat jinam. Přesunuli jsme se ještě asi kilometr a tam se utábořili – uvařili jsme si čaj a polévku, na ohni opekli špekáčky. Potom jsme na sebe navlékli nejteplejší oblečení, co jsme měli, a pomalu se uložili ke spánku.
 

více fotografií...

 

Ráno jsme opět uvařili čaj, místo rozcvičky jsme se podívali na vyhlídku Nad Doly a v oboře jsme našli druhou kešku. Sbalili jsme stan a vyrazili na další cestu.

V pátek jsme nakonec místo plánovaných 20 kilometrů ušli skoro dvaadvacet a něco málo po páté hodině jsme po maratónském výkonu dorazili do Březové nad Svitavou. Odtud jsme se vrátili zpět do Blanska.

 

Děkujeme našim učitelům Tomáši Matějkovi a Davidu Kopalovi za vedení v naší bronzové úrovni a už teď se těšíme na úroveň stříbrnou!

 

Magdaléna Musilová, septima

 

 

 

 

 

Publikováno: 20.října 2022, F. Plaček
  Po 29. 4. 1. náhradní termín přijímacích zkoušek
  Út 30. 4. 2. náhradní termín přijímacích zkoušek

  Út 30. 4.

Rodičovské sdružení

 

Kontakt

Gymnázium Blansko,
příspěvková organizace
Seifertova 13
678 01 Blansko

Tel.: 516 418 632
Fax: 516 418 632
E-mail: reditel@gymbk.cz
zobrazit na mapě

Banner EU
Copyright 2012 Gymnázium Blansko  |   Podmínky ochrany osobních údajů
Používáním těchto stránek vyjadřujete souhlas se zpracováním cookies