Holubi, s. r. o.

Díky našim spolužačkám, které už roky hrály v divadelním studiu Kolárka, padl nápad, že nebudeme v době představení, jež hrály pro veřejnost, hlásit jen jejich nepřítomnost, ale přímo je přijdeme podpořit do hlediště.

Dne 6. 11. v době 1. - 3. vyučovací hodiny jsme se vydali navštívit hlediště divadla Kolárka v Blansku. Mezi zúčastněné patřily třídy Sekunda, Tercie a Kvarta.

Po náročném usazení všech natěšených diváků se rozsvítila světla na pódiu, začala hrát hudba a nám se naskytl pohled do jeviště - laboratoře paní doktorky Millbrenové s klecemi plnými pokusných holubů.

Představení bylo skvěle secvičené vlastně jen jedenácti dětmi, přirozeně s paní učitelkou a režisérkou Evou Petrželovou. Dramatizace románu C.D. Payna Holubí mambo poukazovala na aktuální témata jako ekologie, chování k přírodě a závislost na návykových látkách,  genderová vyváženost či nebezpečná svoboda.

Proč někdo dobrovolně nechce opustit pohodlí klece? Neláká ho volnost, svoboda? Tak jednoduché to není! Zvlášť když jste holub a nevíte o tom.

Po bouřlivém potlesku rozpoutala paní učitelka diskuzi a společně s herci jsme si o představení povídali.

Bylo to velice osvobozující, témata byla sice náročná, ale i tak nám ukázala, jak je vnímat tentokrát z jiného úhlu pohledu.

 

Všem děkuji, obzvláště hercům.

 

Kateřina Vyroubalová, Kvarta

Publikováno: 19.listopadu 2019, Ivo Grim
  Po 29. 4. 1. náhradní termín přijímacích zkoušek
  Út 30. 4. 2. náhradní termín přijímacích zkoušek

  Út 30. 4.

Rodičovské sdružení

 

Kontakt

Gymnázium Blansko,
příspěvková organizace
Seifertova 13
678 01 Blansko

Tel.: 516 418 632
Fax: 516 418 632
E-mail: reditel@gymbk.cz
zobrazit na mapě

Banner EU
Copyright 2012 Gymnázium Blansko  |   Podmínky ochrany osobních údajů
Používáním těchto stránek vyjadřujete souhlas se zpracováním cookies