Dopoledne s panem Puškinem

Dopoledne s panem Puškinem

Těsně před prázdninami, v pondělí 24. června 2019, se sešli účastníci projektu „Co Vy na to, Alexandře Sergejeviči?“, aby strávili pár hodin ve společnosti největšího ruského básníka.

Každý ze zúčastněných přispěl svou troškou do mlýna - podle zadaných úkolů vyprávěli v režii paní učitelky Konečné o Puškinově životě a o jeho vybraných dílech. Nejednalo se vědecké rozbory, ale spíš o zprostředkování dojmů a pocitů, které naši mladí „puškinologové“ zažívali při čtení děl ruského velikána. Každý vybral ze „svého“ díla rovněž citaci, která ho zaujala.

A o kterých Puškinových dílech jsme si povídali? Byly to poémy Měděný jezdec a Cikáni, povídka Kapitánská dcerka, Bělkinovy povídky a samozřejmě román ve verších Evžen Oněgin. Zajímavosti (a dá se říct i pikantnosti) ze života našeho milého Alexandra Sergejeviče odhalila Aneta Šamšulová. Zazněly také ruské cikánské písně v podání Anety Schiffnederové a Šárky Flekové.

Sám Alexandr Sergejevič shlížel na referující ve své větší i menší podobě, tak, jak jsme si ho s paní Juračkovou stvořili, a zdálo se, že se docela dobře bavilsmiley.

A co nás čeká v rámci projektu dál? Hned od začátku školního roku intenzivní příprava našeho vystoupení v Siverském gymnáziu, přidělení partnerských rodin a upřesnění našeho programu v Leningradské oblasti. A potom už balení kufrů, protože 15. září odlétáme z Prahy - směr Petrohrad!

 

Publikováno: 28.srpna 2019, Ivana Jakubcová
  Po 29. 4. 1. náhradní termín přijímacích zkoušek
  Út 30. 4. 2. náhradní termín přijímacích zkoušek

  Út 30. 4.

Rodičovské sdružení

 

Kontakt

Gymnázium Blansko,
příspěvková organizace
Seifertova 13
678 01 Blansko

Tel.: 516 418 632
Fax: 516 418 632
E-mail: reditel@gymbk.cz
zobrazit na mapě

Banner EU
Copyright 2012 Gymnázium Blansko  |   Podmínky ochrany osobních údajů
Používáním těchto stránek vyjadřujete souhlas se zpracováním cookies