DofE jede... na Gymnáziu Blansko

V tomto roce se naše škola přidala k mezinárodnímu programu s názvem Mezinárodní cena vévody z Edinburgu – zkratka DofE. Na projektu spolupracují Mgr. Tomáš Matějka, Mgr. Karolína Michalíková a Mgr. David Kopal, každý vedoucí má svoji skupinu studentů. Do programu se zapojilo celkem 20 studentů naší školy, především z druhého a třetího ročníku. Studenti si na úvod zvolili základní, tedy bronzovou úroveň, která trvá přibližně půl roku a je zakončena víkendovou expedicí v přírodě. Po úspěšném zakončení mohou pokračovat v další, stříbrné úrovni. Základní myšlenkou programu je nejen si stanovit cíl, ale naučit se na něm pravidelně pracovat a především jej dotáhnout do úspěšného konce.

A jaká je základní charakteristika programu? Citace přímo ze stránek www.dofe.cz:

Program je pro všechny ve věku od 14 do 24 let.

Spočívá v tom, že se pravidelně věnuješ aktivitám ze tří oblastí, každé z nich 1 hodinu týdně. Oblasti DofE jsou pohyb, dovednost a dobrovolnictví. U každé aktivity si stanovíš určitý cíl, který tě bude motivovat a posouvat dál. Na závěr ještě absolvuješ týmovou expedici v přírodě. Celou svou cestu programem zaznamenáváš do online aplikace, a když potřebuješ pomoc, máš k dispozici vedoucího, který ti poradí.

Přejeme našim studentům hodně zdaru při jejich cestě programem a doufáme, že tato aktivita pevně zakotví mezi studenty Gymnázia Blansko.

Mgr. David Kopal

 

Publikováno: 26.dubna 2022, F. Plaček
  Po 29. 4. 1. náhradní termín přijímacích zkoušek
  Út 30. 4. 2. náhradní termín přijímacích zkoušek

  Út 30. 4.

Rodičovské sdružení

 

Kontakt

Gymnázium Blansko,
příspěvková organizace
Seifertova 13
678 01 Blansko

Tel.: 516 418 632
Fax: 516 418 632
E-mail: reditel@gymbk.cz
zobrazit na mapě

Banner EU
Copyright 2012 Gymnázium Blansko  |   Podmínky ochrany osobních údajů
Používáním těchto stránek vyjadřujete souhlas se zpracováním cookies