Česko-německá online výměna

Vzhledem k tomu, že náš společný partnerský projekt mezi Gymnáziem Blansko a Integrierte Gesamtschule v německém Oytenu je zaměřen na výměnu studentů a pedagogů a jedná se o přeshraniční osobní setkání, byli jsme nuceni na základě vládních opatření plánované pobyty v německých dětí a učitelů v Moravském krasu a u Severního moře stornovat.

Nejvýraznější podmínkou pro pokračování projektu je odeznění rizik nákazy koronavirem.

Jsme v pravidelném přátelském kontaktu s kolegy partnerské školy a navzdory současné složité situaci chceme s německým partnerem i nadále spolupracovat a naši spolupráci rozvíjet, a protože internetové prostředí zůstává momentálně jednou z mála oblastí svobodného překračování hranic a přátelského setkávání, uspořádali jsme pro studenty a učitele několik online setkání. Dvě mezi učiteli obou škol a následně dvě setkání dvaceti českých a německých žáků. Bavit se je možné i digitálně!

Využili jsme platformy DINA, jejímž partnerem je portál Tandem a za podpory moderátorek Tiny a Ráchel jsme připravili ve spolupráci s německými kolegy pro žáky obou škol dvě zábavná online odpoledne. Kromě jazykové výbavy bylo třeba mít jen nabitý mobil nebo notebook.


Fotoreportáž z popsané aktivity naleznete ve fotogalerii.

Mgr. Jana Žilková

 


Feddback k online setkání


Online setkání se studenty v Německu se mi velice líbilo. Získala jsem další zkušenosti a poznala nové lidi, se kterými jsem zůstala v kontaktu i nadále. S mými novými kamarády si ráda píšu, protože toho máme mnoho společného. 

V projektu se mi nejvíce líbil program, který si pro nás moderátorky připravily – jak aktivity přes mobilní aplikaci, kterými jsme zaplnily obě setkání, tak i projektový úkol po dvou dvojicích (jedna z Česka, druhá z Německa). Přesvědčila jsem se, že i v dnešní době se dá sjednat cokoliv. 

Nemohu se dočkat, až se potkáme s žáky z Německa a zažijeme mnoho zábavy. 

Karolína

 

Obě online setkání jsem si velice užila. Bylo fajn, že byl program interaktivní, zaujalo mne používání aplikace Jamboard. Z aktivit bylo vtipné shromažďování modrých věcí, třeba odpadkového koše. Dobrým nápadem bylo rozdělování pracovních skupinek podle našich zálib a bylo tedy jednodušší vytvořit společně prezentaci. Schůzky byly prima, tento způsob ,,výměn“ mě zaujal.

Vanda




 

Publikováno: 22.června 2021, F. Plaček
  Po 29. 4. 1. náhradní termín přijímacích zkoušek
  Út 30. 4. 2. náhradní termín přijímacích zkoušek

  Út 30. 4.

Rodičovské sdružení

 

Kontakt

Gymnázium Blansko,
příspěvková organizace
Seifertova 13
678 01 Blansko

Tel.: 516 418 632
Fax: 516 418 632
E-mail: reditel@gymbk.cz
zobrazit na mapě

Banner EU
Copyright 2012 Gymnázium Blansko  |   Podmínky ochrany osobních údajů
Používáním těchto stránek vyjadřujete souhlas se zpracováním cookies