Ars Poetica 2019 - vážně i vesele

Zúčastnit se soutěžní přehlídky Ars Poetica - Puškinův památník považují studenti ruštiny na Gymnáziu Blansko již za samozřejmost a tradici. Jedná se o akci na počest výročí narození  ruského literárního génia A. S. Puškina, každoročně organizovanou katedrou rusistiky na Pedagogické fakultě MU v Brně v rámci Jihomoravského kraje a kraje Vysočina. Žáci základních, středních a vysokých škol prezentují v oblasti recitace poezie, prózy a v oblasti hudební to nejlepší z ruské umělecké tvorby.

Letošní 53. ročník Puškinova památníku se konal v sobotu 13. dubna a blanenská výprava se skládala z 20 studentů a 3 učitelek, což je účastnický rekord. Do Brna jsme přivezli tři kolektivní a jedno sólové vystoupení mluveného slova a jedno hudební číslo. Byla to pestrá podívaná vážného i humorného ladění, ve které nechyběly temperamentní cikánské písně, roztomilá pohádka, citlivě recitované básně  - vše zarámované patřičnými hereckými výkony, kostýmy a rekvizitami. 

Úsilí a nadšení našich studentů bylo odměněno porotou jedním prvním a jedním druhým místem a dvěma místy třetími. Opravdu slušný výkon! Domů jsme si odvezli diplomy, knížky a věcné ceny. A také pozvání na celostátní přehlídku Ars Poetica do Prahy, kde budeme reprezentovat blanenské gymnázium 6. června.

Mgr. Jaroslava Konečná

 

Více fotografií...

 

 

 

Další videa

Cikánské písně

Tri Taťjány i odno pismo

Nikol Schimmerlová

 

Publikováno: 25.dubna 2019, F. Plaček
  Út 16. 4. Přijímací zkoušky 8leté studium - 1. termín
  Út 16. 4. 1.ABC, QA - ředitelské volno

  St 17. 4.

Přijímací zkoušky 8leté studium - 2. termín

 

Kontakt

Gymnázium Blansko,
příspěvková organizace
Seifertova 13
678 01 Blansko

Tel.: 516 418 632
Fax: 516 418 632
E-mail: reditel@gymbk.cz
zobrazit na mapě

Banner EU
Copyright 2012 Gymnázium Blansko  |   Podmínky ochrany osobních údajů
Používáním těchto stránek vyjadřujete souhlas se zpracováním cookies