70. narozeniny Gymnázia Blansko

Sedmdesáté narozeniny Gymnázia Blansko oslavili pozvaní i další hosté 8. listopadu 2019, kdy slavnostně vyzdobená škola otevřela dveře absolventům, bývalým učitelům i zaměstnancům, zástupcům města Blanska, současným i budoucím studentům a všem svým příznivcům.

Oslavy zahájil ředitel školy Mgr. Radek Petřík, který poté společně se starostou města Blanska Ing. Jiřím Crhou pokřtil kalendář, vytvořený k 70. výročí založení gymnázia. Gratulace a osobní vzpomínky na studium na gymnáziu zazněly z úst ředitele Městské knihovny v Blansku Mgr. Lukáše Dlapy.

Pěvecký sbor Gymnázia Blansko Perličky pod vedením sbormistra Mgr. Vladimíra Šenkýře obohatil slavnostní dopoledne osvědčenými evergreeny. Perličky slaví v tomto roce 20 let své existence, bylo tedy co poslouchat a nejen v češtině. Posluchači koncertu vyslechli písně v angličtině, němčině, lotyšštině či dokonce hebrejštině. Po skončení oficiální části oslav následoval pro hosty bohatý raut, připravený SŠ TEGA Blansko. Rozmanité pohoštění pro hosty přinesli také současní studenti a jejich rodiny. Za konzumaci pestrého občerstvení bylo možné odevzdat dobrovolný finanční příspěvek do připravené pokladničky. Takto získaný výtěžek 2 783,- Kč byl věnován na stravné dětem ve škole ve městě Namwiri v africkém státě Malawi.

Po celý den provázeli hosty areálem školy studenti kvarty, informace o studiu a výuce jednotlivých předmětů podávali jak současní učitelé, tak jejich pomocníci z řad žáků a studentů školy. Během odpoledne se v prostorách školy konala neformální posezení se současnými i bývalými učiteli a zaměstnanci školy spojené se vzpomínkami na strávená léta na blanenském gymnáziu. Prohlídka školy a učeben společně s prezentacemi jednotlivých předmětů byla hostům umožněna po celý den.

 

Fotografie najdete zde.

Publikováno: 21.listopadu 2019, Ivo Grim
  Po 29. 4. 1. náhradní termín přijímacích zkoušek
  Út 30. 4. 2. náhradní termín přijímacích zkoušek

  Út 30. 4.

Rodičovské sdružení

 

Kontakt

Gymnázium Blansko,
příspěvková organizace
Seifertova 13
678 01 Blansko

Tel.: 516 418 632
Fax: 516 418 632
E-mail: reditel@gymbk.cz
zobrazit na mapě

Banner EU
Copyright 2012 Gymnázium Blansko  |   Podmínky ochrany osobních údajů
Používáním těchto stránek vyjadřujete souhlas se zpracováním cookies