Zahraniční zájezd do Velké Británie

Nedávno jsme se vrátili z týdenního pobytu ve Velké Británii, který připravila naše škola ve spolupráci s cestovní agenturou Barbory Dokoupilové.

Zájezd se uskutečnil ve dnech 8. - 13. září 2019 a měl takřka tradiční program. Výhodou bylo, že jsme obsadili sami autobus, který nás dopravil až na místo určení. Míjeli jsme české a německé benzinky, pasová kontrola ve francouzském Calais proběhla bez problémů a my se nalodili na trajekt. Romantika se nekonala, protože bylo po páté hodině ranní a z paluby byla vidět jen tmavá noc a blikající světýlka francouzského pobřeží. Přetočili jsme si hodinky a už jsme byli v Doveru. Vítaly nás bílé skály a přeplněná dálnice směřující k Londýnu.  Nevyspalí jsme se vypotáceli z autobusu, dobrá nálada nám nechyběla. V touze poznat různé dopravní prostředky 8 milionové metropole jsme vystřídali lanovku, metro, doubledecker, nadzemku i loď. Na svých dvou návštěvách Londýna jsme zhlédli Tower, projeli se na Londýnském oku, prošli Trafalgar Sguare a Piccadilly Circus, vzhlíželi jsme k mrakodrapům, kostelům a budovám různých tvarů.

Naše výprava nebyla jen poznávací. Ubytováni v rodinách v lázeňském městečku Worthing jsme nakoukli do anglických domovů a ochutnali něco anglických pokrmů. Dopoledne jsme trávili v jazykové škole St. George´s School of English, odpoledne jsme pokračovali v poznávání sussexského pobřeží. Uchvátil nás pohled na útesy Seven Sisters, Královský palác v Brightonu nebo námořní muzeum v Portsmouth.

A jak se nám ta Británie po několikadenní návštěvě vlastně vyjevila?  Je to země s malebnou venkovskou krajinou, se stády pasoucích se ovcí a krav, hnědobílými domky a sametovými trávníky, živými ploty a kamennými zídkami, je to země vstřícných lidí, uklizených ulic a čistých toalet.

Děkujeme všem, kteří nám umožnili poznat tak úžasnou krajinu a kulturu, a to zejména vedení školy, našim učitelům a rodičům.

Mgr. Lenka Suchá

 

 

 

Publikováno: 25.září 2019, Miroslava Komárková
  Pá 3. 5. Didaktický maturitní test ČJ
  St 8. 5. Státní svátek

  Po 20. 5. - Čt 23. 5.

Ústní maturity

 

Kontakt

Gymnázium Blansko,
příspěvková organizace
Seifertova 13
678 01 Blansko

Tel.: 516 418 632
Fax: 516 418 632
E-mail: reditel@gymbk.cz
zobrazit na mapě

Banner EU
Copyright 2012 Gymnázium Blansko  |   Podmínky ochrany osobních údajů
Používáním těchto stránek vyjadřujete souhlas se zpracováním cookies