STŘÍBRNÝ ÚSPĚCH v krajském kole Biologické olympiády

Na konci března a začátkem dubna 2022 se po dvouleté vynucené covidové přestávce konal opět prezenčně 56. ročník krajských kol Biologické olympiády. Téma letošního roku bylo Drž si balanc! aneb Rovnováhy a zpětné vazby v přírodě. Krajské kolo se skládalo ze tří částí – určování přírodnin, test znalostí a praktické úlohy.
 
Kategorie A se konala v Kampusu Masarykovy univerzity, kde naši školu velmi dobře reprezentovala Míša Francová (MA). V početné konkurenci 35 účastníků si vedla výborně a vybojovala 6. místo.
 
Kategorie B probíhala na půdě Mendelovy univerzity v Brně. Ze školního kola postoupily dvě studentky.
Štěpánka Keprtová (QA) byla v této kategorii nováčkem a v těžké konkurenci většiny o rok starších studentů přijela především sbírat zkušenosti pro příští ročník. Umístila se nakonec v druhé polovině účastníků.
Petra Zhořová (XA) se pak stala nejen úspěšnou řešitelkou, ale díky svým vynikajícím znalostem za sebou nechala takřka všechny ostatní účastníky a odvezla si skvělé 2. místo! Kromě věcného ocenění dostala také možnost zúčastnit se 14denního letního odborného soustředění v Běstvině v CHKO Železné hory, kde bude odborná část programu probíhat pod vedením týmu předních odborníků z různých oborů biologie a vysokoškolských pedagogů.
 
 
Děvčatům – Míše, Štěpánce a Petře – patří za příkladnou reprezentaci naší školy v krajském kole velké poděkování a uznání. smiley
 
 
Mgr. Zuzana Lukášová
 
 
 

 

Publikováno: 3.května 2022, Zuzana Lukášová
  Po 20. 5. - Čt 23. 5. Ústní maturity
  Po 20. 5. 1.ABC, 2.AB, XA - ředitelské volno

  Út 21. 5.

1.AB, 2.AB, XA, 3.AB, MA - ředitelské volno

 

Kontakt

Gymnázium Blansko,
příspěvková organizace
Seifertova 13
678 01 Blansko

Tel.: 516 418 632
Fax: 516 418 632
E-mail: reditel@gymbk.cz
zobrazit na mapě

Banner EU
Copyright 2012 Gymnázium Blansko  |   Podmínky ochrany osobních údajů
Používáním těchto stránek vyjadřujete souhlas se zpracováním cookies