Strážci krasu

Na začátku května se naši sekundáni vydali na třídenní pobyt na Rychtu do Krásenska, aby se dočasně stali „zaměstnanci“ CHKO Moravský kras. V rámci přírodovědného programu Strážci krasu poznávali živou a neživou přírodu krasové krajiny, kterou mají jen kousek od domova.

Celým programem nás provázely zkušené lektorky Malví a Jana, které zábavně a přesto poučně seznámily studenty s geologickým vývojem a geomorfologickými útvary krasu. Součástí programu byla také návštěva jeskyně Balcarka a několika menších přístupných jeskyní, ve kterých jsme museli hůře přístupná místa prolézat i po kolenou. Velmi vhod nám přišlo vybavení helmami a čelovkami, protože jsme se pohybovali v naprosté tmě.
 

více fotografií...


 

Na řadu přišlo také poznávání rostlin a živočichů na Vilémovické stepi. Při lovení různých bezobratlých živočichů jsme nečekaně důkladně prověřili i naši fyzickou kondici, neboť motýli se ukázali jako velmi rychlí letci smiley. A protože nám organizátorky zajistili také možnost pohybovat se mezi jednotlivými lokalitami na kolech, zvládli jsme prozkoumat rozsáhlejší část Moravského krasu.

Nové poznatky a zkušenosti nám připomněly, že žijeme v blízkosti hodnotného a vzácného území, a že stojí za to tuto krajinnou oblast chránit!

                                                                                                                                                            Mgr. Zuzana Lukášová

 

Publikováno: 29.června 2022, Zuzana Lukášová
  Po 20. 5. - Čt 23. 5. Ústní maturity
  Po 20. 5. 1.ABC, 2.AB, XA - ředitelské volno

  Út 21. 5.

1.AB, 2.AB, XA, 3.AB, MA - ředitelské volno

 

Kontakt

Gymnázium Blansko,
příspěvková organizace
Seifertova 13
678 01 Blansko

Tel.: 516 418 632
Fax: 516 418 632
E-mail: reditel@gymbk.cz
zobrazit na mapě

Banner EU
Copyright 2012 Gymnázium Blansko  |   Podmínky ochrany osobních údajů
Používáním těchto stránek vyjadřujete souhlas se zpracováním cookies