Pomáháme zase společně ve velkém - MARTA 2022

Po dvouleté přestávce připravili studenti všech třetích ročníků týden plný zajímavých aktivit a prodeje voňavých dobrot během velké přestávky za pár drobných mincí, které dohromady daly pěknou částku. Tento rok 19 730 Kč, která bude opět věnována na charitativní účely.

Tentokrát vybrali příjemce částky sami studenti hlasováním v jednotlivých třídách. Mohli vybírat mezi adopcí (podporou studia) chlapce z Ugandy, děvčete z Indie nebo finančně podpořit českou nemocnici sv. Karla Lwangy v Ugandě. Sečtené hlasy v jednotlivých třídách nakonec rozhodly, že většina částky poputuje právě na podporu české nemocnice v Ugandě. Peníze jsou věnovány prostřednictvím  rozvojového střediska Arcidiecézní charity Praha.

V této celoškolní charitativní akci, nazvané podle první adoptované holčičky Marthy z Keni, podpořili naši studenti a učitelé celkem od roku 2015 studium tří dětí ze zahraničí, a to částkou 62 935 Kč. Částka 19 025 Kč za dobu trvání MARTY podpořila i rehabilitaci a kompenzační pomůcky pro čtyři děti z blanenského regionu – Emě z Šebetova, Davidovi z Krasové, Adamovi z Blanska a Kryštofovi z Drnovic.

I tento ročník charitativní akce již tradičně osvěžil oblíbený zápas mezi učiteli a studenty, v jakém sportu soupeři soutěžili, jistě poznáte z fotoreportáže!

Děkujeme všem zúčastněným a těšíme se na další ročník MARTY!

Fotoreportáž z celé akce připravila Aneta Doné ze 3.B.

Publikováno: 10.června 2022, Ivo Grim
  Po 20. 5. - Čt 23. 5. Ústní maturity
  Po 20. 5. 1.ABC, 2.AB, XA - ředitelské volno

  Út 21. 5.

1.AB, 2.AB, XA, 3.AB, MA - ředitelské volno

 

Kontakt

Gymnázium Blansko,
příspěvková organizace
Seifertova 13
678 01 Blansko

Tel.: 516 418 632
Fax: 516 418 632
E-mail: reditel@gymbk.cz
zobrazit na mapě

Banner EU
Copyright 2012 Gymnázium Blansko  |   Podmínky ochrany osobních údajů
Používáním těchto stránek vyjadřujete souhlas se zpracováním cookies