Na nás nemá doba Koronová

Jsme v izolaci svých domovů a mnohé soutěže se díky tomu ruší. Týmovou matematickou soutěž MaSo organizují studenti a přátelé Matematicko-fyzikální fakulty UK ve spolupráci s korespondenčním seminářem Pikomat již čtrnáct let souběžně na několika místech republiky. Letos dokázali zorganizovat soutěž online formou.

Ačkoliv je MaSo náročná soutěž, je velmi oblíbená a do letošního roku bylo velmi obtížné získat registraci k účasti pro omezený počet soutěžících týmů. Letos se mohlo přihlásit neomezené množství týmů a možnosti využilo 386 tříčlenných družstev z celé republiky i ze Slovenska.

Z naší školy se přes internet domluvily, registrovaly a soutěžily dva týmy šikovných a aktivních žáků. Pomocí Office 365 jsme vytvořili týmy, díky kterým byli členové družstva ve spojení a dne 12. listopadu celé dopoledne řešili matematické příklady, díky kterým získali cenné body, s nimiž obchodovali ve strategické hře.

Tým děvčat z kvarty Tereza Zelinková, Aneta Kolářová a Barbora Pakostová si pro soutěž MaSo vybral příhodný název Řízci na chlebu s okurkou a hořčicí a vybojoval v obrovské konkurenci 106. místo.

Tým hochů Denis Ellinger ze sekundy a Vítek Novotný a Matěj Křivánek z tercie Krtečci se probojoval dokonce na cenné 70. místo.

Oběma týmům gratulujeme, oceňujeme jejich aktivitu v izolované době a děkujeme za příkladnou reprezentaci školy.

Do seznamu všech soutěžících a jejich umístění v obou částech soutěže je možné nahlédnout na stránkách MaSa https://maso.mff.cuni.cz/2020_podzim/

 

 

 

 

Publikováno: 21.listopadu 2020, F. Plaček
  Po 20. 5. - Čt 23. 5. Ústní maturity
  Po 20. 5. 1.ABC, 2.AB, XA - ředitelské volno

  Út 21. 5.

1.AB, 2.AB, XA, 3.AB, MA - ředitelské volno

 

Kontakt

Gymnázium Blansko,
příspěvková organizace
Seifertova 13
678 01 Blansko

Tel.: 516 418 632
Fax: 516 418 632
E-mail: reditel@gymbk.cz
zobrazit na mapě

Banner EU
Copyright 2012 Gymnázium Blansko  |   Podmínky ochrany osobních údajů
Používáním těchto stránek vyjadřujete souhlas se zpracováním cookies