DofE jede... na Gymnáziu Blansko

V tomto roce se naše škola přidala k mezinárodnímu programu s názvem Mezinárodní cena vévody z Edinburgu – zkratka DofE. Na projektu spolupracují Mgr. Tomáš Matějka, Mgr. Karolína Michalíková a Mgr. David Kopal, každý vedoucí má svoji skupinu studentů. Do programu se zapojilo celkem 20 studentů naší školy, především z druhého a třetího ročníku. Studenti si na úvod zvolili základní, tedy bronzovou úroveň, která trvá přibližně půl roku a je zakončena víkendovou expedicí v přírodě. Po úspěšném zakončení mohou pokračovat v další, stříbrné úrovni. Základní myšlenkou programu je nejen si stanovit cíl, ale naučit se na něm pravidelně pracovat a především jej dotáhnout do úspěšného konce.

A jaká je základní charakteristika programu? Citace přímo ze stránek www.dofe.cz:

Program je pro všechny ve věku od 14 do 24 let.

Spočívá v tom, že se pravidelně věnuješ aktivitám ze tří oblastí, každé z nich 1 hodinu týdně. Oblasti DofE jsou pohyb, dovednost a dobrovolnictví. U každé aktivity si stanovíš určitý cíl, který tě bude motivovat a posouvat dál. Na závěr ještě absolvuješ týmovou expedici v přírodě. Celou svou cestu programem zaznamenáváš do online aplikace, a když potřebuješ pomoc, máš k dispozici vedoucího, který ti poradí.

Přejeme našim studentům hodně zdaru při jejich cestě programem a doufáme, že tato aktivita pevně zakotví mezi studenty Gymnázia Blansko.

Mgr. David Kopal

 

Publikováno: 26.dubna 2022, F. Plaček
  Po 20. 5. - Čt 23. 5. Ústní maturity
  Po 20. 5. 1.ABC, 2.AB, XA - ředitelské volno

  Út 21. 5.

1.AB, 2.AB, XA, 3.AB, MA - ředitelské volno

 

Kontakt

Gymnázium Blansko,
příspěvková organizace
Seifertova 13
678 01 Blansko

Tel.: 516 418 632
Fax: 516 418 632
E-mail: reditel@gymbk.cz
zobrazit na mapě

Banner EU
Copyright 2012 Gymnázium Blansko  |   Podmínky ochrany osobních údajů
Používáním těchto stránek vyjadřujete souhlas se zpracováním cookies