Co Vy na to, Alexandře Sergejeviči? aneb Jaká byla cesta na východ?

„Co vy na to, Alexandře Sergejeviči?“ - to je projekt, se kterým v neděli 15. září ve 4 hodiny 30 minut naše čtrnáctičlenná skupina vyrazila na dalekou sedmidenní výpravu přes polovinu Evropy. Do Ruska!

Úvodní cesta vlakem Blansko – Praha, proběhla bez sebemenších komplikací, dokonce si mnozí z nás stihli i zdřímnout. Samotnou cestu na letiště v Praze nám poněkud znepříjemnil přeplněný autobus. Na letišti jsme potom už bez problémů odevzdali zavazadla, vzali palubní lístky, prošli těch několik málo kontrol a po závěrečné kontrole příručních zavazadel nastoupili do letadla. Po vzlétnutí, které bylo opožděno o několik desítek minut, jež jsme zábavně strávili na runwayi v koloně letadel, už nám zbylo jen kochat se pohledy z obrovského okřídleného stroje.

A tak jak jsme v Čechách vzlétli k obloze se zářícím sluncem, tak nás v Petrohradě zastihl silný déšť a vítr. „Nevadí, ono se to určitě zlepší.“ No… Nestalo se. Snad kromě dvou posledních dní, což nám ale nebránilo si výlet náramně užít a navštívit nespočet známých i méně známých míst.

A kde všude jsme byli? Co jsme jedli a chutnalo nám to vůbec? Jak nás přivítaly ruské rodiny a ostatní žáci v Siverském? Co nás zarazilo a čím jsme naopak byli příjemně překvapeni? 

To všechno a ještě mnohem víc, včetně poutavých videozáznamů a fotografií, se můžete dozvědět na prezentaci našeho projektu ve čtvrtek 14. listopadu 2019 v 17:00 v Městské knihovně Blansko. Veřejná generální zkouška proběhne ve stejný den dopoledne ve školní jídelně za účasti všech našich ruštinářů.

Budeme se těšit!

Za všechny zúčastněné cestovatele
Aneta Schiffnederová, oktáva A

 

Malá fotoochutnávka smiley

 

Publikováno: 4.října 2019, Ivana Jakubcová
  St 8. 5. Státní svátek
  Po 20. 5. - Čt 23. 5. Ústní maturity

  Po 20. 5.

1.ABC, 2.AB, XA - ředitelské volno

 

Kontakt

Gymnázium Blansko,
příspěvková organizace
Seifertova 13
678 01 Blansko

Tel.: 516 418 632
Fax: 516 418 632
E-mail: reditel@gymbk.cz
zobrazit na mapě

Banner EU
Copyright 2012 Gymnázium Blansko  |   Podmínky ochrany osobních údajů
Používáním těchto stránek vyjadřujete souhlas se zpracováním cookies