Bronzová DofE expedice Sázava

Ráno 5. června se žáci programu DofE vydali na první letošní bronzovou expedici. Zprvu jsme se, co by dvě třídy, skoro neznali, ale ještě než vlak zastavil, stala se z nás výborná parta.

První den skutečně prověřil naše odhodlání. Jen co jsme v Ledči nasedli do lodí, začalo pršet a prvotní zkušenost s vodou tak byla pro některé o to nepříjemnější. Všechny problémy jsme však nechali za jezem a zakrátko jsme po „nejdelším rybníku Česka” přímo uháněli. Osmnáct kilometrů tak uběhlo jako voda a my se promočení a unavení po vydatném guláši odebrali ke spánku.

 


Zítřek byl tu! Předpověď se naštěstí ukázala „přesná jako obvykle”, takže nám na cestu sázavskými kaňony příjemně svítilo slunce. To až tak, že někteří z nás se poněkud nedobrovolně rozhodli ochladit. Pár kilometrů za tímto incidentem jsme se opět utábořili. Poslední den naší expedice začal brzy, jelikož cíl byl ještě stále daleko. My to i přesto zvládli a do Českého Šternberku dojeli včas. Zbývala už jen cesta domů. Expedici jsme si nejen všichni užili, ale cestou vysbírali spoustu odpadků a pomohli tak krásné sázavské přírodě, což byl jeden z cílů této expedice. Rád bych tímto za všechny poděkoval našim skvělým učitelům - paní Mgr. Vajčnerové a panu Mgr. Matějkovi, že nám umožnili na tuto expedici vyrazit.

Tomáš Jašek, 2.A

Publikováno: 28.června 2023, F. Plaček
  Po 20. 5. - Čt 23. 5. Ústní maturity
  Po 20. 5. 1.ABC, 2.AB, XA - ředitelské volno

  Út 21. 5.

1.AB, 2.AB, XA, 3.AB, MA - ředitelské volno

 

Kontakt

Gymnázium Blansko,
příspěvková organizace
Seifertova 13
678 01 Blansko

Tel.: 516 418 632
Fax: 516 418 632
E-mail: reditel@gymbk.cz
zobrazit na mapě

Banner EU
Copyright 2012 Gymnázium Blansko  |   Podmínky ochrany osobních údajů
Používáním těchto stránek vyjadřujete souhlas se zpracováním cookies