Začal mezitřídní turnaj ve fotbale

V prvním týdnu po vysvědčení začal na naší škole fotbalový turnaj, který bude trvat až do května letošního roku. Ve třech skupinách se v následujících týdnech navzájem utkají třídní výběry bojující o dobré výsledky a respekt ostatních tříd. Celý turnaj přichystal a organizuje Studentský senát GymBk.

V úvodním zápase turnaje se utkala 3.A s kvintou A. Žáci třetího ročníku udrželi post papírového favorita a kvintu porazili 8:4. Velkou zásluhu na vítězství měl Jan Horáček, který čtyři branky dal, na další dvě přihrál a ukázal, že je horkým favoritem na získání trofeje pro nejlepšího střelce turnaje.

Ve středu sehráli svůj první zápas hráči sexty B a kvinty B. Sexta většinu zápasu kontrolovala skóre, avšak v posledních pěti minutách inkasovala hned čtyřikrát a zápas prohrála výsledkem 5:3. Kvinta tak ukázala, že je možné porazit i starší ročníky.

Čtvrteční ráno patřilo nižšímu gymnáziu. Otevíracího zápasu skupiny C se účastnily třidy sekundy A a kvarty B. Kvarta vstoupila do zápasu lépe a v prvních čtyřech minutách si vybudovala tříbrankové vedení. I přes to se žáci sekundy vzchopili a utkání podstatně zdramatizovali. Otočit skóre a zařídit senzaci se jim ale nakonec nepodařilo. Kvarta uhájila své vedení a vyhrála 7:5.

Na každý zápas se přišlo podívat asi 20 diváků, ale pořadatelé čekají postupně vyšší návštěvnost, a to především na zápasech hráčů septimy B, které podporuje celá třída.

Po jarních prázdninách se v turnaji utká septima A s 2.A, septima B se sextou A a sekunda B s kvartou A.

Jan Pořízek, hlavní pořadatel

Publikováno: 9.února 2013, Ivo Grim
  Po 29. 4. 1. náhradní termín přijímacích zkoušek
  Út 30. 4. 2. náhradní termín přijímacích zkoušek

  Út 30. 4.

Rodičovské sdružení

 

Kontakt

Gymnázium Blansko,
příspěvková organizace
Seifertova 13
678 01 Blansko

Tel.: 516 418 632
Fax: 516 418 632
E-mail: reditel@gymbk.cz
zobrazit na mapě

Banner EU
Copyright 2012 Gymnázium Blansko  |   Podmínky ochrany osobních údajů
Používáním těchto stránek vyjadřujete souhlas se zpracováním cookies